#RepteAconseguit!

Ayuda a la investigación contra los tumores cancerosos infantiles

#RepteAconseguit!

15 maig, 2019 Notícia bloc 0
  • Xavi Vallès i el seu projecte #DelHospitalalaCatedral ha aconseguit gairebé 37.000€ per finançar noves teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós destinats al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
  • Ahir 14 de maig va fer entrega del xec aconseguit a l’equip del VHIR liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo Codina.
  • Es tanca un cicle però el projecte continua…En breu us farem saber les novetats del proper pla que el Xavi porta entre mans.

 

Barcelona 14 de maig 2019.

La xifra exacte és de 36.955,75 euros, servirà per impulsar la recerca en teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós infantil i ja està en mans de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron.

Queda lluny aquell dia en el que Xavi Vallès, com a malalt de càncer de pàncrees i peritoneu decideix aportar alguna cosa als infants que pateixen algun tipus de càncer.

Pas a pas posa en marxa una iniciativa de crowfunding i li va posar de nom “De l’hospital a la catedral”, l’objectiu era doble: anar en bicicleta des de la Vall d’Hebron fins a la Catedral de Santiago de Compostela i aconseguir finançar un projecte d’investigació i recerca.

Bé doncs, avui ja podem dir que el primer ja s’ha complert. Ho ha aconseguit!!! I ahir es va fer entrega del xec que serveix per tancar un cicle.

Gràcies a les aportacions fetes per particulars i empreses a través del portal kukumiku i de diferents iniciatives durant el darrer any organitzades pel Xavi i també, les organitzades amb l’ajuda de diferents entitats com la Fundació Claror o la secció de bàsquet de Lluïsos de Gràcia s’ha pogut culminar una part del projecte.

Els diners van destinats al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que té una línia de recerca per a desenvolupar noves teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós.

Grup de recerca que està liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo Codina i entre els investigadors principals es troben la Dra. Soledad Gallego, que també és cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de Vall d’Hebron; el Dr. Josep Roma, i el Dr. Miquel Segura. Aquesta fase d’investigació té com a objectiu caracteritzar línies cel·lulars existents i establir models que imitin els càncers infantils i l’avaluació de noves teràpies, com les basades en agents lipídics.

Però queda pendent el segon repte: l’esportiu! Arribar en bicicleta des de l’Hospital de la Vall d’Hebron fins a la catedral de Santiago. Malauradament s’ha hagut d’ajornar per motius de salut. Un parèntesi que el propi Xavi “espera que sigui el més curt possible” per reprendre el pla inicial en breu. Ara toca dirigir els esforços a ell i als dies que venen.

El que hem viscut aquests mesos ha generat l’experiència necessària per continuar activant altres projectes solidaris. Així que en breu us informarem del següent pas, el següent somni i la següent pedalada que desperti somriures com els que hem viscut avui…

Gràcies per fer-ho possible!