Present

Ayuda a la investigación contra los tumores cancerosos infantiles

Present

6 maig, 2019 Notícia bloc 0

Avui 5 de maig ha sigut la Milla de la Sagrada Família, esdeveniment que ha apadrinat el projecte i on he pogut recollir diners pel projecte. Encara no es saben els diners recaptats, però de bon segur que seran molts i faran que, en ajuntar-los amb els fins ara recaptats, sobrepassin l´objectiu fixat amb el VHIR. Però segur que l’Institut de Recerca no els hi farà un lleig i els invertirà adequadament en l´estudi dels tumors del sistema nerviós i l’ependimoma.

La jornada de la Milla ha sigut increïble, emocionant i festiva. Ha sobrepassat les meves expectatives.

De bon matí havia quedat amb els meus companys que avui m’ajudaven. Ells han baixat el cotxe carregat del material per guarnir la carpa, jo he tingut el plaer de baixar amb la bici, tot gaudint del silenci matinal que només aquella hora d´un diumenge existeix a Barcelona. Per a mi, com a barceloní enamorat de la seva ciutat, arribar pedalant en bici fins la Sagrada Família i veure tot el muntatge que estava en marxa ha sigut per recordar. I, a més, pensar que enguany tot allò estava lligat al meu projecte m’ha fet posar la pell de gallina i treure alguna llàgrima.

Aviat han començat a sortir gent vestida i preparada per fer esport i escalfant per les voreres i carrers, de totes les edats i colors però amb una cosa en comú, la rialla a la cara perquè anaven a gaudir de la jornada d´avui.

D´ara endavant potser hi ha un abans i un desprès en el projecte, això no ho sap ningú. Ja sabem qui mana en aquest projecte. Però desprès d´avui, amb les entrevistes matineres, i de veure la magnitud de l’acte, he de reconèixer que el projecte ha arribat més enllà del que jo vaig imaginar en els seus inicis. També tinc clar que jo, inconformista, cabut i engrescador de naixement, no dono per finalitzat el projecte encara havent aconseguit el repte econòmic. Per això avui no parlo d’un punt final sinó d´un punt i seguit.

La Milla és esport, i al crear “De l´hospital a la catedral” em vaig adonar que l’esport és un gran soci per viure amb la meva malaltia i mantenir-se motivat. Ara que el càncer m´ha deixat clar que no puc descansar i que amb la quimioteràpia de garrafa no en tinc prou, que jo necessito més medicació, més assajos per poder viure amb quimioteràpia, és quan veig que no puc aturar-me. No puc parar de lluitar en el meu repte de quimio-vida i no vull parar en el meu repte de ser un malalt propulsor de la investigació del càncer infantil.

Vaig camí de viure uns mesos durs o molt durs. Màxim en 7 dies començo el nou tractament. Aquesta vegada més que mai el vull començar amb el meu soci l’esport, per somriure al sortir el sol com els protagonistes de la Milla.

Avui podria haver encès un ciri a la Sagrada Família per desitjar que em funcioni aquest tractament, perquè si no tindré un gran problema. Però penso que la sort ja esta tirada i, com diu aquella dita, “si vols que alguna cosa funcioni, fes-la tu mateix”.

La meva vida és el present avui més que mai. I avui he gaudit MOLTÍSSIM de la Milla, de la Sagrada Família, dels Clubs Claror…però sobretot de les amistats que han estat amb mí AVUI.

PD: Tot i que em costa riure a les fotos avui heu fet MOLT FELIÇ un malalt oncològic. Gràcies Ester Benach i Sergi Larripa.

XVR

 

Reportaje TV

  • Enllaç al reportatge televisiu emès pel canal Esports 3, amb entrevista a Xavi Vallès: Clica aquí.

 

Fotogalería d’imatges de La Milla